BOKA TRYGGT MED BANK-ID

1. Boka ditt första samtal

Det första samtalet (som sker via vår app, antingen via röst- eller videosamtal) tar ca 30 minuter. Under samtalet får du prata med en av våra legitimerade psykologer om problemen du upplever. Psykologen gör då en bedömning om vår behandling lämpar sig för dig, gör den det kommer ni gemensamt ta fram en plan för din behandling. Samtalet kostar 250kr.

En länk har skickats till dig!
Formuläret kunde ej skickas
En vecka i taget

2. Märk resultat varje vecka

Behandlingen pågår under fem veckor. Varje vecka presenterar din psykolog nya metoder och strategier baserade på KBT. Resultaten av behandlingen utvärderas kontinuerligt för att säkerställa att metoderna ger effekt. Du kan när som helst avsluta din behandling, men bäst resultat uppnår du om du fullföljer programmets samtliga fem veckor. Varje samtal med din psykolog kostar 250 kr. Har du ett frikort är samtalen kostnadsfria.

Få psykologstöd

3. Få stöd & feedback varje vecka

En av psykologens viktigaste uppgifter är att ge dig stöd och feedback. Varje vecka har ni ett röst- eller videosamtal om hur föregående vecka har gått och hur ni bör fortsätta. Utöver det veckovisa samtalet finns psykologen tillgänglig via chattfunktionen i vår app för att svara på eventuella frågor.

Hur går en KBT-behandling mot sömnproblem till?

Vad säger forskningen om KBT? Hur står sig KBT i relation till sömnläkemedel? I det här avsnittet reder Lina och Rebecca ut alla frågetecken kring KBT vid sömnproblem. Avsnittet gästas även av Alexandra som delar med sig av sin upplevelse av att gå en KBT-behandling för att få bukt med sina sömnproblem.

INTRESSEANM_MAIL (2)-1

Vanliga frågor & svar

Vad kostar det?

Vår behandling kostar 250 kr/psykologsamtal och du genomför max 7 st samtal totalt (inklusive det inledande bedömningssamtalet). Den totala kostnaden blir max 1300 kr då högkostnadsskydd gäller.

Du bokar ditt psykologsamtal via vår app. Där loggar du in säkert med Bank-ID och bokar ditt samtal när det passar dig. Du betalar endast när du väljer att boka in ett psykologsamtal. Inga övriga kostnader tillkommer.

Gäller frikort/högkostnadsskydd?

Ja. Eftersom Learning to Sleep är en del av vården gäller frikort och högkostnadsskydd hos oss. Har du frikort kan din behandling vara helt kostnadsfri. Har du uppnått maxbeloppet på 1300 kr så är samtalen kostnadsfria om de sker inom den 12-månadersperiod som ditt frikort är giltigt. Når du beloppet för frikort under vår behandling kan du nyttja det fr.o.m datumet du uppnådde maxbelopp.

Hur går behandlingen till i praktiken?
Först tilldelas du en psykolog för det inledande bedömningssamtalet. I det samtalet kommer du och psykologen tillsammans fram till om vår behandling är lämplig för dig. Skulle du välja att gå vidare och påbörja behandlingen så är det samma psykolog som följer dig genom hela behandlingen. Varje vecka träffar du din psykolog som ger dig stöd, feedback och uppgifter som du ska genomföra. Vår behandling innehåller bl.a tankehantering, sömnrutiner & sömndagbok.

Skulle du uppleva att det inte fungerar med din tilldelade psykolog kan du byta genom att kontakta oss.
Kan man gå behandlingen på distans?
Ja. Learning to Sleep erbjuder 100% geografiskt oberoende vård. Vår behandling bygger på att den enkelt ska kunna fungera med din vardag. Det spelar ingen roll var du bor utan all behandling och kommunikation sker via vår app.
Vad är KBT och varför använder ni det?

KBT står för Kognitiv beteendeterapi. Det går ut på att förändra tankar, känslor och beteenden och är den behandlingsform som Socialstyrelsen rekommenderar i första hand vid behandling av sömnsvårigheter. Läs gärna mer på 1177.se.

Läs mer om KBT vid sömnproblem här.

Vilka är Learning to Sleep?

Learning to Sleep grundades 2009 med ambitionen att erbjuda den bästa digitala KBT-behandlingen för personer med sömnproblem - utan köer och oberoende av geografisk plats. I dagsläget är vi Sveriges enda digitala sömnmottagning. Vi erbjuder platsoberoende och resultatbaserad KBT-behandling som bygger på flerårig forskning.

Vi är ett dedikerat team bestående av legitimerade psykologer och digitala specialister, som alla drivs av en vision att hjälpa människor till ett bättre liv med mer livskvalitet genom bättre sömn. Du kan läsa mer om våra psykologer här.

Vilken vårdcentral samarbetar ni med?
Learning to Sleep har ett avtal med Vårdcentral Doktor.se Norra Djurgården. Mottagningen finns på Bobergsgatan 91 i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm. Detta innebär att samtliga besök hos Learning to Sleep registeras via Vårdcentral Doktor.se Norra Djurgården. Registreringar av vårdkontakter via Vårdcentral Doktor.se Norra Djurgården kommer därmed att synas i din patientjournal på 1177.
Kan alla gå behandlingen?

För att gå vår behandling måste du vara 18 år, ha möjlighet att ladda ner vår app och ha ett mobilt bank-ID. Du kan alltid boka ett första samtal och tillsammans med en psykolog komma fram till om vår behandling är lämplig för dig. 

Varför får jag en betalningspåminnelse?

Vi skickar alltid en påminnelse via sms när vi saknar din betalning. Om du har ett giltigt frikort behöver du inte betala en patientavgift, men du måste registrera ditt frikort i Learning to Sleep-appen under "Mitt konto" och "Mitt frikort". 

Uteblivande och sena avbokningar debiteras med full patientavgift även för dig som har ett giltigt frikort.

Övriga frågor

Lämna dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. I samtalet kan vi även hjälpa dig boka ditt första psykologsamtal om du önskar. Samtalet medför inga som helst krav på att inleda vår behandling även om detta bedöms vara lämpligt för dig. Du bestämmer själv om och när du vill starta din behandling.