Vi är en trovärdig källa till bättre sömn

Denna sidan är för dig som är intresserad av kliniska studier och vilka resultat vår sömnbehandling ger
 • Vi utvärderar kontinuerligt

  Vi är alltid intresserade av att mäta resultaten av vår sömnbehandling. Därför utvärderar vi kontinuerligt våra uppgifter. Vi är stolta över att säga att resultaten från vår kliniska utvärdering från 2014/2015 fortfarande stämmer.
 • 94% njuter av en bättre sömn

  Vi använder Insomnia Severity Index för att mäta svårighetsgraden för sömnproblemet före och efter behandlingen. Enligt denna mätning har 94% en bättre sömn efter behandling.
 • 80% slutar ta sömnmedicin

  Även om behandlingen kan vara utmanande för vissa är vi mycket stolta över att 90% följer igenom och avslutar behandlingen.
 • Livslånga lärdomar

  Efter sömnbehandlingen slutar hela 8 av 10 personer använda sömnmedicin.

Klinisk utvärdering 2015

Bakgrund
Den kliniska utvärderingen gjordes under hösten 2015 av Previa, i samarbete med Pfizer Sverige. Gruppen med deltagande bestod av 56 personer totalt och 54 av dem slutförde hela programmet. Alla patienter diagnostiserades med sömnsvårigheter, dvs de fick en poäng på ISI (Insomnia Severity Index) som var över 15.
Sållningundersökning & uteslutning
Patienterna genomgick en sållningsprocess som rekommenderas av Learning to Sleep. Det inkluderar ett andra ISI-test för att sätta en baslinje, och sedan en uteslutande sållning för att utesluta patienter som inte är lämpliga för behandlingen.
Utvärderingsperiod
Patienterna rekryterades sommaren 2015 och den första utvärderingen ägde rum direkt efter behandlingen med en uppföljning 6 och 12 månader efter att behandlingen avslutades. Resultaten från uppföljningen var i allmänhet desamma som utvärderingen som gjordes direkt efter behandlingen.
Klinisk utvärdering 2015

Genomsnittlig förbättring av ISI

- ISI-skalan går från 0 till 28 och personer med en poäng över 15 uppfyller kraven för sömnsvårigheter. I genomsnitt visar vår sömnbehandling en förbättrad ISI-poäng med 10,4 poäng efter 5 veckors behandling.

- I fullskalestudien hade 94 procent av patienterna en förbättring på 3 eller mer på ISI-skalan (detta kan jämföras med 65-70 procent i traditionell behandling av en psykolog).

Pilotstudie 2014

Bakgrund
Pilotstudien gjordes 2014 med patienter från den svenska arbetsgivarvårdsleverantören Previa.
Utvärderingsperiod
Pilotstudien genomfördes under hösten och resultaten följdes upp både direkt efter att programmet avslutades och en andra gång 12 veckor efter programmets slut.
Notering
Soveffektivitet mättes genom självbedömning av individerna som deltog i studien.
Pilotstudie 2014

Tiden det tar att somna

Alla patienter minskade tiden det tog att somna med i genomsnitt 32 minuter. Förändringarna var bestående 12 veckor efter att programmet avslutades.

Depression
Även om det inte var en del av den huvudsakliga sömnstudien, mätte vi också effekterna på depression på de patienter som hävdade att de också led av depression då och då. Av 12 patienter som hävdade att de var deprimerade kunde vi se att 60 procent av dem hade en positiv inverkan på deras depression efter att ha genomfört programmet.

Boka bedömning idag - endast 100kr

Om du känner att du har fått alla dina frågor besvarade så tveka inte att ladda ner appen och boka in en bedömning. Vill du prata med en av våra psykologer först så gör en intresseanmälan så kommer de kontakta dig inom 48h.
Ladda ner och boka tid redan idag!
App Store
Google Play

Några övriga frågor?

Om du inte känner att vår hemsida har lyckats svara på dina frågor - tveka inte att kontakta oss! Vi älskar att svara på dina frågor, men ge oss upp till 48 timmar på att svara dig.
Är du intresserad av behandlingen och har specifika frågor om den? Boka kostnadsfri rådgivning