Så fungerar det

icons8-call_female

Boka första samtal

Boka in ett inledande samtal där du får prata med en av våra psykologer. Tillsammans kommer ni fram till om vår behandling är lämplig för dig.

icons8-checklist
Ta en vecka i taget

Varje vecka lär du dig nya metoder och strategier baserade på KBT. Du får bäst resultat om du fullföljer samtliga fem veckor.

Vanliga frågor & svar

Gäller frikort/högkostnadsskydd?

Frikort och högkostnadsskydd gäller hos oss. Har du frikort kan din behandling vara kostnadsfri. Har du nått upp i maxbeloppet 1150kr så är samtalen kostnadsfria om de sker inom den 12 månaders-period ditt frikort är giltigt. Skulle du komma upp i beloppet för frikort under vår behandling så kan du självklart använda det fr.o.m då.

Hur går er behandling till i praktiken?

Det första som händer är att du tilldelas en psykolog för det inledande bedömningssamtalet. Skulle du välja att gå vidare och påbörja vår behandling så är det samma psykolog som följer dig genom hela behandlingen. Varje vecka ger psykologen dig stöd, feedback och uppgifter som du ska genomföra. Vår behandling innehåller bl.a tankehantering, sömnrutiner, sömndagbok & utbildning.

Skulle du uppleva att det inte fungera med din tilldelade psykolog kan du byta genom att kontakta oss.

Kan man gå behandlingen på distans?

Ja! Hela vår behandling bygger på att den enkelt ska kunna fungera med din vardag. Det spelar ingen roll var du bor utan all behandling och kommunikation sker via vår app.

Vad är KBT och varför använder ni det?
KBT står för Kognitiv beteendeterapi och det är den behandlingsform som i dagsläget lämpar sig bäst, enligt forskningen och Socialstyrelsen, för dig med långvariga sömnsvårigheter. Läs gärna mer på 1177.se.
Vad kostar det?

Vår behandling kostar 100kr/psykologsamtal och du genomför max 7 st samtal totalt (inklusive det inledande bedömningsamtalet), så den totala kostnaden blir max 700kr.

Du bokar in psykologsamtal via vår app (som är helt gratis) genom att logga in säkert med Bank-ID. Du betalar endast när du väljer att boka in ett psykologsamtal. Inga andra kostnader tillkommer.

Vilka är Learning to Sleep?

Learning to Sleep är en digital sömnklinik som grundades 2009 med ambitionen att erbjuda den bästa digitala KBT-behandlingen för personer med sömnproblem. Vi erbjuder platsoberoende och resultatbaserad KBT-behandling som bygger på flerårig forskning.
Vi är dedikerat team bestående av psykologer och digitala specialister som alla drivs av en vision att förändra människors liv genom bättre sömn.

Vilken vårdcentral samarbetar ni med?
Learning to Sleep har ett avtal med Vårdcentral Doktor.se Norra Djurgården, mottagningen ligger belägen på Bobergsgatan 91 i Norra Djurgårdsstaden. Detta innebär i sin tur att samtliga besök hos Learning to Sleep registeras via Vårdcentral Doktor.se Norra Djurgården. Registreringar av vårdkontakter via Vårdcentral Doktor.se Norra Djurgården kommer därmed att synas i patientjournalen på 1177.