BOKA TRYGGT MED BANK-ID

1. Boka ditt första samtal

Det första samtalet (som sker via vår app, antingen via röst- eller videosamtal) tar ca 30 minuter. Under samtalet får du prata med en av våra legitimerade psykologer om problemen du upplever. Psykologen gör då en bedömning om vår behandling lämpar sig för dig, gör den det kommer ni gemensamt ta fram en plan för din behandling. Samtalet kostar 250kr.

En länk har skickats till dig!
Formuläret kunde ej skickas
En vecka i taget

2. Utvecklas varje vecka

Vår behandling pågår under fem veckor och varje vecka presenterar din psykolog nya metoder och strategier baserade på KBT. Resultaten av behandlingen utvärderas kontinuerligt för att säkerställa att metoderna ger effekt. Du kan när som helst avsluta din behandling, men du får bäst resultat om du fullföljer samtliga fem veckor i programmet. Du betalar 250 kr per samtal med din psykolog. Har du ett frikort är samtalen kostnadsfria.

Få psykologstöd

3. Få stöd & feedback varje vecka

En av psykologens viktigaste uppgifter är att ge dig stöd och feedback. Varje vecka pratar ni via röst- eller videosamtal om hur föregående vecka har gått och hur ni bör fortsätta. Utöver veckosamtalet finns psykologen tillgänglig via chatten i vår app för att svara på de frågor som kan dyka upp.

Vanliga frågor & svar

Vad kostar det?

Vår behandling kostar 250 kr/psykologsamtal och du genomför max 7 st samtal totalt (inklusive det inledande bedömningsamtalet), så den totala kostnaden blir max 1200 kr då högkostnadsskydd gäller.

Du bokar in psykologsamtal via vår app (som är helt gratis) genom att logga in säkert med Bank-ID. Du betalar endast när du väljer att boka in ett psykologsamtal. Inga andra kostnader tillkommer.

Gäller frikort/högkostnadsskydd?

Frikort och högkostnadsskydd gäller hos oss. Har du frikort kan din behandling vara kostnadsfri. Har du nått upp i maxbeloppet 1200kr så är samtalen kostnadsfria om de sker inom den 12 månaders-period ditt frikort är giltigt. Skulle du komma upp i beloppet för frikort under vår behandling så kan du självklart använda det fr.o.m då.

Hur går er behandling till i praktiken?
Det första som händer är att du tilldelas en psykolog för det inledande bedömningssamtalet. Skulle du välja att gå vidare och påbörja vår behandling så är det samma psykolog som följer dig genom hela behandlingen. Varje vecka ger psykologen dig stöd, feedback och uppgifter som du ska genomföra. Vår behandling innehåller bl.a tankehantering, sömnrutiner, sömndagbok & utbildning.

Skulle du uppleva att det inte fungera med din tilldelade psykolog kan du byta genom att kontakta oss.
Kan man gå behandlingen på distans?
Ja! Hela vår behandling bygger på att den enkelt ska kunna fungera med din vardag. Det spelar ingen roll var du bor utan all behandling och kommunikation sker via vår app.
Vad är KBT och varför använder ni det?

KBT står för Kognitiv beteendeterapi och det är den behandlingsform som i dagsläget lämpar sig bäst, enligt forskningen och Socialstyrelsen, för dig med långvariga sömnsvårigheter. Läs gärna mer på 1177.se.

Vilka är Learning to Sleep?

Learning to Sleep är en digital sömnklinik som grundades 2009 med ambitionen att erbjuda den bästa digitala KBT-behandlingen för personer med sömnproblem. Vi erbjuder platsoberoende och resultatbaserad KBT-behandling som bygger på flerårig forskning.
Vi är dedikerat team bestående av psykologer och digitala specialister som alla drivs av en vision att förändra människors liv genom bättre sömn.

Vilken vårdcentral samarbetar ni med?
Learning to Sleep har ett avtal med Vårdcentral Doktor.se Norra Djurgården, mottagningen ligger belägen på Bobergsgatan 91 i Norra Djurgårdsstaden. Detta innebär i sin tur att samtliga besök hos Learning to Sleep registeras via Vårdcentral Doktor.se Norra Djurgården. Registreringar av vårdkontakter via Vårdcentral Doktor.se Norra Djurgården kommer därmed att synas i patientjournalen på 1177.

Övriga frågor

Lämna dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig och svarar på dina frågor. I samtalet kan vi även hjälpa dig boka ditt första psykologsamtal om du önskar. Samtalet medför inga som helst krav på att inleda vår behandling även om detta bedöms vara lämpligt för dig. Du bestämmer själv om och när du vill starta din behandling.