Skip to main content

Sömnbehandlingen - så fungerar det

1. Bedömning

Våra kunniga psykologer bedömer om ditt sömnproblem är lämpligt för KBT-behandling. Via vår hemsida kan du enkelt boka en tid för bedömning hos en av våra legitimerade psykologer. Bedömningssamtalet görs via telefon och du kommer att få svara på frågor angående din sömn. Om vår sömnbehandling bedöms vara rätt för dig bokas en tid för uppstart.

2. Starta din behandling

Inom ett par dagar kan du påbörja din behandling. Din psykolog hjälper dig att komma igång med din sömnbehandling samt introducerar dig till det interaktiva och digitala behandlingsstödet. Via det digitala stödet får du tillgång till evidensbaserade KBT- metoder och tekniker som ligger till grund för din sömnbehandling. Med hjälp av det digitala behandlingsstödet kan du ta de av material och göra hemuppgifter på den tid och plats som passar dig. Du har veckovis samtalskontakt med din psykolog under de fem veckorna sömnbehandlingen pågår.

3. Sammanfatta och avsluta behandling

Efter avslutad behandling hjälper psykologen dig att göra en personlig plan upp kring vidmakthållande av ett gott sömnmönster baserat på de metoder och tekniker du gått igenom med din psykolog. Du har även tillgång till det digitala stödet under 30 dagar efter avslutad behandling.

Boka tid?

Boka tid för bedömning för att få prata med en psykolog och få en bedömning av just ditt sömnproblem.

Orolig över din sömn?

Gör vårt sömntest. Det är helt gratis och du får en bra indikation på hur det ligger till med just din sömn.