Skip to main content

Sömnbehandlingen - så fungerar det

1. Bedömning

Våra kunniga psykologer bedömer om ditt sömnproblem är lämpligt för KBT-behandling. Via vår hemsida kan du enkelt boka en tid för bedömning hos en av våra legitimerade psykologer. Bedömningssamtalet görs via telefon och du kommer att få svara på frågor angående din sömn. Om vår sömnbehandling bedöms vara rätt för dig bokas en tid för uppstart.

2. Starta din behandling

Inom ett par dagar kan du påbörja din behandling. Din psykolog hjälper dig att komma igång med behandlingen och introducerar dig till det interaktiva och digitala behandlingsprogrammet. Via det digitala programmet genomgår du stora delar av behandlingen på den tid och plats som passar dig. Du har regelbundna avstämningar med din psykolog under hela behandlingen.

3. Sammanfatta och avsluta behandling

Efter fem veckor är behandlingen klar och dina framsteg sammanfattas och presenteras för dig i det digitala programmet. Tillsammans med din psykolog utvärderas behandlingen. Efter avslutad behandling ges fortsatt tillgång till det digitala programmet.


Sömnbehandlingen - vecka för vecka

01.

Introduktion

Lär dig om sömn & Kognitiv beteendeterapi.

02.

Sömnrestriktion

Nu påbörjar du "återställningen" av din sömn.

03.

Strategier & problemlösning

Lär dig metoder för att hantera sömnrestriktionen.

04.

Tankehantering

Lär dig verktygen som gör att du kan hantera dina oroande tankar.

5.

Fortsättning & framtid

Förbered dig för framtiden och hur du kan hantera den.

Ett nytt liv börjar!

Efter avslutad behandling har 94% av våra kunder en bättre sömn.

Kan vem som helst genomgå en sömnbehandling?

Vår sömnbehandling riktar sig till dig som har ett långvarigt sömnproblem. Detta innebär att du har haft svårt att somna under en längre tid, att du har svårt att somna om i fall du vaknar under natten eller om du använder sömnmedicin för att sova.

SVG Illustration

Hur vet jag om sömnbehandlingen passar mig?

Innan du påbörjar vår sömnbehandling genomför du en bedömning. Du kommer då kunna fastställa om behandlingen passar dig och dina besvär.

SVG Illustration

Vad gör psykologen?

Legitimerade psykologer, som är noga utvalda, ger dig den bästa hjälpen mot dina besvär. De kommer finnas vid din sida och följa upp dig och dina behov genom hela din sömnbehandling. Under behandlingstiden kommer du att ha 5 inplanerade digitala möten med din psykolog.

SVG Illustration

Är det garanterat att jag får bättre sömn?

Vår kliniska utvärdering uppvisar väldigt goda resultat där 94 % av våra deltagare har en förbättrad sömn efter avslutad behandling. Hela 9 av 10 skulle även rekommendera programmet till en annan person.

SVG Illustration

Var äger sömnbehandlingen rum?

Var du bor eller hur din livssituation ser ut ska inte stå i vägen för din vård. Vi tror på den tillgänglighet som en digital och platsoberoende vård skapar och därför sker hela sömnbehandlingen online och du behöver alltså inte åka någonstans, utan du genomgår behandlingen på den plats och tid som passar dig.

SVG Illustration

Hur går jag tillväga om jag är intresserad av behandlingen?

Du kan boka tid för bedömning här, under bedömningen bedöms om du kan gå behandlingen.

SVG Illustration

Orolig över din sömn?

Gör vårt sömntest. Det är helt gratis och du får en bra indikation på hur det ligger till med just din sömn.

Boka tid?

Boka tid för bedömning för att få prata med en psykolog och få en bedömning av just ditt sömnproblem.