Omdömen Learning to Sleep

Det kan vara svårt att hitta rätt behandling för sina sömnproblem. Du kanske har testat flera olika tjänster, produkter, mediciner och självhjälpsappar utan någon långsiktig framgång? Vi på Learning to Sleep har hjälpt tusentals att återfå en god sömn och därmed få sin livskvalitet tillbaka - helt utan läkemedel!

rating_5

"Behandlingen har hjälpt mig att sova bättre och gett mig verktyg att använda framöver"
- Erika, 45 år

rating_5

"Jag har äntligen vågat sluta med min sömnmedicin efter 10 år!"
- Sofia, 37 år

rating_5

"Nu kan jag gå och lägga mig utan att oroa mig för att inte kunna somna"
- Thomas, 59 år

Patientberättelser

Här kan du läsa om våra tidigare patienter Charlotte, Christer, Jörgen, Kajsa & Olofs historier och hur de upplevde vår sömnbehandling - en behandling som gav dem alla kontrollen över sin sömn igen.


Vilka svårigheter upplevde du innan sömnbehandlingen?

Olof: Att gå med ständiga sömnproblem tär på en. Det ledde till trötthet, vissa koncentrationssvårigheter vad gäller arbetsuppgifter och en viss irritationen till min omgivning överlag.

Charlotte: Jag vaknade flera gånger om natten och hamnade ofta i tankeloopar som jag hade svårt att ta mig ur och kunde inte somna om. Nästa dag blev jag otroligt trött kring lunchtid och hade även svårt att behålla koncentrationen på eftermiddagarna.

Jörgen: Jag sov egentligen inte dåligt utan mitt problem var att jag sov väldigt få timmar. Jag kom inte i säng i tid och gick alltid och la mig för sent. Vilket resulterade i att jag var dundertrött på morgonen och på jobbet. Om vardagarna blev sömnen väldigt kort och på helgerna när jag “tog igen” sömnen blev den väldigt långt.

Kajsa: Eftersom jag inte fick sova tillräckligt om nätterna upplevde jag väldigt mycket trötthet. Om jag satt still så somnade jag nästan alltid. Det spelade ingen roll om det var på jobbet, på möten, vid datorn eller på bussen, jag somnade.

Vad tror du orsakade dina sömnproblem?

Olof: En depression som till slut gjorde att det var svårt att ”stänga av hjärnan” och koppla av. Varje gång jag skulle lägga mig för att sova kom de skrämmande tankarna att jag inte skulle kunna somna.

Christer: Jag är inte helt säker men tror att det var en kombination av många olika saker. Till exempel stress och oro men jag hade nog dåliga kvällsvanor också. Allt spelar förmodligen in. 

Kajsa: Jag tror det från början orsakades utav stress. Och stressen som jag upplevde uppstod av min dåliga sömn. Sedan har jag insett att det blev en dålig vana, en ond cirkel som var svår att ta sig ur.

Vad tycker du var bra med sömnbehandlingen?

Olof: Sömnrestriktionen. Jag fick kontroll och blev mer medveten kring min sömn. Den gjorde också att jag ganska snabbt kunde dra ner kraftigt på mina sömnmedel. Och efter cirka 10 dagar kunde jag ta bort dem helt och kunde somna omgående. 

Charlotte: Kontakten med psykologen var en styrka och kändes jättebra. Jag hade någon som hade koll på vad jag hade gjort och skulle göra. Någon jag kunde ventilera mina tankar hos och som också kunde spegla dem och svara på frågor. Detta tycker jag är väldigt viktigt. Dessutom fungerar det som en extra knuff att ha en person som följer upp.

Jörgen: Behandlingen och, i särklass, sömnrestriktionen var tuff men jag följde den stenhårt, trots att jag var otroligt trött dem första veckorna. Men regelbundenheten satte sig till slut, den blev som inpräntad hos mig, och nu i efterhand kan jag säga att det är så värt det.

Kajsa: Det faktum att du kan göra sömnbehandlingen via nätet och att den är lättillgänglig är väldigt bra! Att du kan anpassa tiderna så att den passar med ditt arbete och ditt liv.

Hur har ditt liv förändrats efter sömnbehandlingen?

Olof: Jag kan nu avdramatisera mitt sömnproblem och hantera rädslan kring det. Det har också blivit lättare att fungera i vardagen och lättare att sköta mina arbetsuppgifter. Min relationen till mina närmsta i familjen har också blivit bättre. 

Charlotte: Jag känner inte längre någon oro eller press över sömnen om den nu krånglar ibland. Och jag upplever mig lättare i både sinnet och i hjärtat och överlag tryggare med min sömn och kunskapen jag nu har kring den.

Jörgen: Jag kan nu lägga mitt fokus på att jobba istället för att fundera över hur trött jag är. Jag presterar också mycket bättre och gör ett bättre jobb. Även på helgerna är det nu stor skillnad eftersom jag är mycket piggare. Innan behandlingen sov jag bort förmiddagarna så nu har helgerna blivit längre, vilket är kul! 

Kajsa: Den trötthet jag led av tidigare är borta och jag är piggare nu och mår mycket bättre överlag! Jag somnar inte heller i alla lägen längre, utan klarar att sitta i möten utan att somna, till exempel. 

Till vem skulle du rekommendera denna behandlingen?

Kajsa: Jag har redan rekommenderat den till mina vänner! Men jag skulle också rekommendera den till alla som har sömnproblem utan medicinska problem. Jag tycker att sömnbehandlingen passar de som lider av stress eller kommit in i dåliga sömnvanor med dålig sömnhygien.

Charlotte: Jag har redan rekommenderat den till flera som har sagt att de sover lite ryckigt.

Jörgen: Jag skulle rekommendera den till alla som har svårt att sova eller som har sömnproblem på ett eller annat sätt. Det är värt det – många gånger om! 

Olof: Jag skulle rekommendera den till människor med relativt långvariga sömnproblem och till människor i min omgivning! Det är ett helt naturligt sätt att lösa sina sömnproblem och som också kan befria en från läkemedel. Den är lätthanterlig och enkel att administrera, vilket också är en stor fördel! 

Läs hela deras berättelser här! 

 

Så fungerar vår behandling

icons8-call_female
Boka första samtal

Boka in ett inledande samtal där du får prata med en av våra psykologer. Tillsammans kommer ni fram till om vår behandling är lämplig för dig.

icons8-checklist
Ta en vecka i taget

Varje vecka lär du dig nya metoder och strategier baserade på KBT. Du får bäst resultat om du fullföljer samtliga fem veckor.

icons8-talk
Få stöd & feedback

En av psykologens viktigaste uppgifter är att ge dig stöd. Varje vecka pratar ni om hur det går och hur ni bör fortsätta.