• Sömnfakta
  • Artiklar
  • The Impact 100: Learning to Sleep, ett av 100 bolag som gör världen lite bättre

The Impact 100: Learning to Sleep, ett av 100 bolag som gör världen lite bättre

Norrsken Foundation har utsett Nordens 100 främsta bolag inom Impact-tech. Learning to Sleep är stolta över att meddela att ni nämligen finner oss på denna lista!


The Impact 100

Att vara en del av The Impact 100 #theimpact100 innebär att; Learning to Sleep är rankat av Norrsken Foundation som en av Nordens bästa Impact Startups. Dessa bygger ett företag för att lösa såväl samhällsproblem som, till exempel, miljöproblem.

Tanken med Norrsken Foundation är nämligen att; Hitta och investera i så kallade “impact-bolag” och i förlängningen skapa en impact unicorn. Det vill säga ett företag som påverkar 1 miljard människor positivt. Därför drar nu Norrsken igång en storsatsning för att lyfta fram den här typen av startups. I slutet av förra veckan släppte dem en lista med över hundra bolag som är bäst i Norden på “impact”.


impact

“Det finns massor av bra nyhetsmedier som har vuxit fram, som har varit betydelsefulla för att hylla tech-entreprenörer. Det är relativt lätt för (exempelvis) den typen av entreprenörer att få uppmärksamhet och investerare. Men impact-entreprenörer har varit diffust för många. De har inte alls hyllats på samma sätt som andra tech-entreprenörer”. Detta säger Erik Engellau-Nilsson, vd på Norrsken Foundation på breakit.se och fortsätter:

“Sen är de här problemen och frågorna ångestladdade. Vi vill visa att allt är inte är nattsvart. Det finns entreprenörer, startups och stiftelser som jobbar hårt för att lösa det här. Och vi tror att man löser problem när man är optimistisk.”

Till exempel blir 3 vinnare korade

I slutet av september arrangerar man Impact Week. Något som nämligen kommer vara en chans för bolagen att nätverka och känna pepp i sitt arbete med samhällsförbättrande tjänster. Tre vinnare kommer, till exempel, också att bli korade. Priset består av tjänster från McKinsey, Brunswick och Mannheimer Swartling. Innan dess kommer också allmänheten att få chansen att nominera startups. Det handlar exempelvis om sådana som Norrsken Foundation kan ha missat i sin egna uttagning.


Impact

Läs mer på till exempel norrskenfoundation.org och norrskenimpactweek.com


Intresserad av, exempelvis, mer artiklar kopplat till vår verksamhet och utmärkelser? Ta då gärna del av nedan innehåll där du nämligen kan läsa mer om oss och det vi åstadkommit. Du finner, till exempel, vår finalplats i en annan tävling. Eller hur, exempelvis, kopplingen med ett nobelpris och det vi talar om egentligen ser ut. Eller varför inte läsa mer om hur vår behandling nämligen kan hjälpa dig, precis som den hjälpt massor med andra människor?

Relaterade inlägg:

Learning to Sleep – Så fungerar det

Learning to Sleep är Sveriges enda digitala sömnmottagning. Hos oss arbetar legitimerade psykologer specialiserade på sömn och sömnproblem. Läs mer om vår behandling.