Patienter berättar: Vi träffar Charlotte, 50 år

Möt Charlotte i dagens “Klienter berättar”. Är du nyfiken på vad de personer som gått vår sömnbehandling tycker om den och hur den hjälpt dem?


I dagens “Klienter berättar” möter vi Charlotte som ofta hamnade i tankeloopar vid läggdags och hade svårt att somna och varva ner. Något som började påverka hennes liv och som gjorde att hon ville förändra sina sömnvanor. Läs mer om varför Charlotte, tack vare vår sömnbehandling, idag känner sig lättare i sinnet och hjärtat. Och om hur hon känner sig tryggare med sin sömn och kunskapen hon nu besitter.


klienter berättar

Vilka svårigheter upplevde du innan sömnbehandlingen? 

– Jag vaknade flera gånger om natten på grund av nästäppa och för att gå på toa. Tillbaka i sängen hamnade jag ofta i tankeloopar som jag hade svårt att ta mig ur och kunde inte somna om. Nästa dag blev jag otroligt trött kring lunchtid och hade även svårt att behålla koncentrationen på eftermiddagarna. Det var en hektisk period på mitt jobb och jag var fortfarande deltidssjukskriven efter att ha varit sjukskriven på heltid en tid tillbaka. Och eftersom jag vet att sömn är ett av de bästa sätten för återhämtning så valde jag att fokusera på att förbättra just sömnen. 

Varför valde du Learning to Sleep’s sömnbehandling? 

– Jag gillade upplägget på sömnbehandlingen. Först och främst att man under behandlingen hade en personlig kontakt i form av psykolog som man stämde av med kontinuerligt. En levande människa som man faktiskt pratade med. Att bara göra en behandling på datorn kan lätt bli ostimulerande. Sedan gillade jag också att sömnbehandlingen varade under en rimlig period och att den var koncentrerad. Det gick bra att kombinera behandlingen med mitt jobb utan att det blev påverkat. Så jag kan bara konstatera att det var en bra investering i tid att lägga ned 5 veckor på behandlingen!

Jag ville också förändra mina sömnvanor på ett naturligt sätt och utan läkemedel, så där passade Learning to Sleep’s program mig utmärkt.


…Jag upplever mig lättare i både sinnet och i hjärtat och överlag tryggare med min sömn och kunskapen jag nu har kring den.


Vad tycker du var bra med sömnbehandlingen? 

– Som jag nämnde innan så tyckte jag att kontakten med psykologen under  sömnbehandlingen var en styrka och kändes jättebra. Jag hade någon som hade koll på vad jag hade gjort och skulle göra. Någon jag kunde ventilera mina tankar hos och som också kunde spegla dem och svara på frågor. Detta tycker jag är väldigt viktigt. Dessutom fungerar det som en extra knuff att ha en person som följer upp.


klienter berättar

Hur är din sömn idag?  

– Min sömnkvalitet kan fortfarande gå upp och ner i perioder. Den stora skillnaden idag är att jag nu har bättre kunskap om sömn och har fått med mig bra verktyg att ta till om jag får problem.

Jag oroar mig inte längre över antalet timmar jag sover. Utan om jag vaknar under natten idag så kan jag, till exempel, gå upp en stund och sedan faktiskt återgå till sängen för att somna om snabbt igen. Och just detta, själva vetskapen att jag faktiskt kommer att somna om igen, gör att jag känner mig trygg.

Vilken förändring kan du se i ditt liv och vardag efter sömnbehandlingen? 

– Jag känner inte längre någon oro eller press över sömnen om den nu krånglar ibland. Och jag upplever mig lättare i både sinnet och i hjärtat och överlag tryggare med min sömn och kunskapen jag nu har kring den. Via er på Learning to Sleep har jag lärt mig så mycket om sömn! Så pass att jag har lust att själv föreläsa om sömn för att lära andra mer om ämnet och dela med mig av allt det jag själv har testat. 

Vad har du tagit med dig från sömnbehandlingen efter att den avslutats? 

– Verktygen! Jag har också insett att det är viktigt att ha ett sunt förhållningssätt till sin sömn, något jag tycker att jag har fått genom Learning to Sleep’s sömnbehandling.

Till vem skulle du rekommendera sömnbehandlingen? 

– Jag har redan rekommenderat den till flera som har sagt att de sover lite ryckigt.


*Foto presentationsbild: Ulrika Majstrovic Hansén


Learning to Sleep Sömnbehandling

Testa din sömn

Gör vårt kostnadsfria och snabba sömntest idag om du är orolig över din sömn

Relaterade inlägg:

Patienter berättar: Vi träffar Jörgen, 46 år

Patienter berättar: Vi träffar Lena, 41 år


Denna blogg drivs av Learning to Sleep som är Sveriges enda digitala sömnmottagning. Hos oss arbetar legitimerade psykologer specialiserade på sömn och sömnproblem. Läs mer om vår behandling.